50 jarig jubileum EHBO Aldeboarn

14-01-2015 22:17

Op 15 december 2014 vierde de EHBO-vereniging van Aldeboarn haar 50 jarig jubileum in It Fryske Hynder in eigen dorp. Leden, oud-leden, verenigingen en, niet te vergeten, de 84 jarige dokter Carl Van Heel, die bij de oprichting aanwezig was en les gaf, ook oud-huisarts Pim van der Torre, nu huisarts in Deventer, gaven acte de présence. De heer Van Heel kwam met het verzoek een lesje te mogen geven.

Hartverwarmend te horen hoe verschillende vertegenwoordigers, na het openingswoord door de voorzitter, hun binding met de club verwoorden. Het bestuur was ook heel verrast hoe de club door financiële bijdrage is ondersteund.

Bijzonder was ook de humoristische proza die door een lid van de Kryte van Aldeboarn werd neer gezet in de vorm van een eerbetoon aan Annie, de oude reanimatiepop, en aan Gurbe, die het stokje van Annie heeft overgenomen. De aanwezigen hebben hartelijk kunnen lachen.

De heer Van Heel geeft een lesje tracheotomie bij beademing. De gepensioneerde arts heeft zelf een pijpje in en een van de bestuursleden van de EHBO-vereniging heeft de taak op zich genomen voor hem te spreken. Met stift op een flip-over toont hij wat zijn handicap inhoudt. Daarna krijgen de EHBO-ers ook de gelegenheid om van heel dichtbij zijn vorm van beademing te onderzoeken. 

Na een uitgebreid geschiedenisverslag van de EHBO en een aantal andere sprekers, hebben de aanwezigen veel uit het verleden met elkaar kunnen delen onder het genot van een hapje en een drankje.